Insta2

lördag 7 juli 2012

Mörtceviche-Ytterlår och entrecote av älg

Familjemiddag i Axmar.

Karin fick mört ( fi:särkhi) i Helsinki för ett par veckor sen. Skräpfisken nummer ett är grym. Jag, Bobo och morfar la nät och fick 7 mörtar och 2 abborar. Abborrarna röktes till lunch av morfar och 2 av mörtarna fileades och frystes till Ceviche av mormor.

200gr mört, 3 lime, 1 citron, 2 chili salt socker. Servera med sallad. Gott!


Sen blev det...
Tre varianter av innanlår.

1. Koka köttet i öl,lök, rotfrukter i fyra timmar innan det grillas i glaze av socker, balsam, chili, soja och olja.

2. Skiva ytterlåret tunnt, salta och grilla snabbt, pensla med olja innan servering.

3. Gör som 2, men marinera i soya, olja vin, grilla snabbt.

Avslutningsvis Älgentrecote. Axel gick från plats till plats för att få de entrecote framför ytterlår.

Vi drack Masi Campofiorin, vilket var bättre än mina lågt ställda förväntningar på Corvinaviner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar