Insta2

söndag 16 december 2012

Albatryffeln

Så var det dags för Märklinmiddagen.

Denna gång med en extrarätt med tryfflarnas konung från Alba. Fast denna gång direktimporterad från en bonde med hund i Abruzzo. 20 kr/gram totalt istället för 49kr/gram för tryffeln i Hötrogshallen.

Men innan pastan blev det pizza Biancha med tre höstsvampar, Gul trumpetsvamp, svart trumpetsvamp och trattkantareller.

Totala menyn med viner blev
Svamppizza med tre sortets höstsvamp och buffelmozzarella + Chateu Musar Jeune 2009
Tagliatelle Tartufo Alba + Barolo Roggeri 2006
Rådjursadel med gotländskt tryfferad spetskål och rödvinsreduktion med gåslever + samma Barolo

Pizzadegen som gjordes kalljäst matchar nästa färsk deg från KG.

400 gram kallt vatten
10gram jäst
o,5 dl Olivolja
600gram deg
10gram salt

Kör länge och långsamt i Assistenten som på bilden innan du tillsätter salt och kör 10 min igen. Jäs i kylen en natt, eller framme om du har bråttom

Deg i Assistent







Färsk Albatryffel (från Abruzzo) Tuber Magnatum Pico. I sin enklaste form med Tagliatelle

Vad gäller pastan kan det vara värt att komma ihåg att värma på den ordentligt i pannan med smöret så att värmen håller hela vägen igenom serveringen. Ofta har den blivit för kall



 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar