Det var dags att fira nya tvättstugan, smet in på Sandströms kött utan klar mening (vilket blir dyrt), blir påbjuden en svensk/gotländsk Waguye entrecote till kampanjpris (690kr/kg mot ordinarie 890kr/kg). Totalt 600gram blir en dyr historia. Upptäcker alldeles för sent att det finns en flankstek för 129kr/kg från samma ras...skulle tagit den, får testa en annan gång.
Nu när jag hade denna välhängd dyrgrip kunde jag inte ge mig till att slösa den på en middag. Bestämmer mig därför att kopiera en Mathias Dahlgren klassiker. Halstrad hamburgare på Waguye med Gruyerre, sallad och massa riven tryffel på Levain från KP.
Det blev en hit och lämnade oss med väl så stora entrecote skivor till nästa dags middag.
Handhackad |
Massa tryffel och god Gruyerre som gör sig lika bra som smältost som Comte. Resultatet fick smaska med en Barolo från Vigna Cucco. 2007 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar