Insta2

tisdag 8 januari 2013

Bogstek av älgkalv

Svärmor tog fram en bogstek av kalv på ett drygt halvkilo. Jag föreslog en klassisk pepparrotskött som tidigare blivit så bra på märgpipa/bog. Det uttalandet fick jag bokstavligen äta upp, och det är jag glad för.

Bogsteken, förstektes i panna och sen in i 100grader 1.5h, innertemp 63. Köttet fick ligga på rotselleri, lök, vitlök,purjo och ca 2dl Periquita.

Köttet fick vila i folie 5min men jag lyckas inte hålla saften inne på samma strålande sätt som Steve och Martin på nyår när de stekte biffen...

Bogen var i mörhet inte långt från älgfilen jag köpte på ICA Järpen i sommras för 499kr/kg. Smaken mera vild till en början men det tonades ner av trattkantareller i smält smör och rödvinsreduktionen. Potatispuren på fast potatis var igen en katastrof.

Peroquita reserva kunde matcha, men synd att det inte fanns nåt vildare vin.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar