Insta2

måndag 12 augusti 2013

5x Ytterlår och en vacker Pavlova

Ledinge Kötts ytterlår från den bästa kon hittills. 1.88kg köttfrossa.

Köttbiten används optimalt, ytterlårspetsen blev 2 skivor rumpstek. Bitar med fettkappa blev råbiff, tunna skivor av mitten blev lövbiff, övriga delar blev grytbitar.

Meny
-Råbiff (muskot,olivolja,citron), vakteläggula,harsyra
-Stekt rumpstek bräserad i trattkantareller
-Saltimboca med salvia
-Grillad rumpstek med ,kallpressad rapsolja, rå rotselleri och tunna skivor av bränt smör
-Pavlova , grädde med jordgubb och blåbär


Vin till blev Carema classico 2008, som visade sig mycket mjukare och mindre aggresiv än en Nebbiolo Langhe från 2007. Till Saltimboccan blev det Montalbano tema med en Kalis Chardonnay Grillo för 59kr
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar