Det har haussats om toskana 2010. Dags att prova till en hemslungad pizza.
Först mozzarellan. Middagen på La Vecchia Signora med ddb blev en aha-upplevelse vad gäller hur en mozzarella skall smaka. Mjuk, sladdrig, syrlig, salt.
Tyvärr har ica slutat med den färska varianten. Lite skeptiskt plockade jag Zetas prefab-buffel. Absolut god, måste jämnföras med en charkdisksvariant.
Fryst levaindeg från Kringelpit funkar sådär att tina och grunda pizzadeg på...men slutresultatet blev i likhet med vanlig deg, trots utebliven jäsning.
Vinet är härligt ljusrödbrunt, syrligt och matvänligt. Det håller sig visserligen inte så länge och kanske bättre till pasta än pizza, men alltigenom smaskigt.
En verklig hit var förvällda trattisar, ett måste på pizza som vill sticka ut. Kanske då till ett annat vin, nebbiolo?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar