Insta2

söndag 26 augusti 2012

Krispiga frites

Jag kom inte ihåg hur jag kom på tanken att söka internet efter "how to make crispy fries", men det gjorde jag och hittade en intressant artikel av en amerikansk matskribent som mycket noggrant utrett saken med gott resultat.

Hans erfarenheter påminde på pricken om mina. Har provat double frying, förkokat i vatten osv. Men det blir lite muschigt, brunbränt och helt enkelt inte tillräckligt bra.

Läs om utredningen här http://mobile.aht.seriouseats.com/archives/2010/05/the-burger-lab-how-to-make-perfect-mcdonalds-style-french-fries.html

Kort sammanfattat hur man får krispiga fries.

Förkoka 0,6 cm potatisstänger i 10 minuter vatten syrat med vinäger (1msk per liter).

Fritera i 200grader olja i 50sekunder.

Frys in pommes friten

Ta fram och fritera 3,5 minuter, om man gör i batchar kan man låta de ligga på galler i ugnens 100 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar