Insta2

fredag 8 februari 2013

Caremaleveransen

Äntligen Caremaleverans, 72 flaskor. Denna gång 4 olika sorter, en av dom en väldigt spännande bekantskap, Villa Nova, en rosébubbel på Nebbiolo.

Sundbyberg var på besök och eftersom dessa nordpiemontesiska nebbiolos passat bra tidigare till fläsk valde vi en variant.

Meny
  • Tryffelsalami, Copa (lufttorkade karre), Parmaskinka, och nån kryddad variant som H hade med sig
    • Carema Villa Nova nebbiolo rose
  • Vårkyckling med karl-johan svamp, vintersallad, parmesan och sås på kycklingspad och vitt vin ur frysen
    • Cantina produtori nebbiolo di carema - 2008 etticheta nera
  • Ungsgrillat sidfläsk med rostad rödlök och ungstekt potatis
    • Cantina produtori nebbiolo di carema 2007 Riserva
    • Cantina produtori nebbiolo di carema 2007 Barrique
  • Crema Barcelona - creme brulee med kanel och apelsin


Villa Nova en mycket spännande och matig Rosebubble gjord på 100% Nebbiolo. Ett vin som funkar som fördrink en sommardag, men alldeles utmärkt även som matvin tex till Antipasto


Vårkyckling på ringa 350gram. Perfekt som en lite försnacks för 4-6 personer. Den härliga skyn som samlas i botten vispas ut med smör och vitt vin för att göra en härlig dressing


Karl-Johan svampen fuktas i lite sherry och smörsteks ger djup i smaken till den lätta rätten


Rejält med sidfläsk och timjan från trädgården


efter 3 timmar i ugnen liknar det pulled pork


De 3 röda vinerna i Carema leveransen, från vänster
Carema DOC 2008 - ännu mycket ungt, nästa lite spritsigt innan det luftats. Härligt syra, men ändå lätt vin som inte får matchas med för tung mat. Jordgubb, svart tryffel, pinot noirig
Carema 2007 Riserva - lite mer djup än svarta, lite mer färg om än marginellt. Mera karraktär och läder, körsbär, jordgubb
Carema 2007 Barrique - deras prestige vin och det märks ytterligare. Dessa olika kommer jag plocka i blindprov, kanske...
Kvällens vacka Crema Barcelona på Dahlgrenrecept slank ner innan kameran kom upp. Härligt knäckig med apelsin och kanel smak under locket. Tog lång tid på sig i ugnen men till slut en toppen rätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar