Insta2

måndag 18 februari 2013

Carne Cruda

Och vi fortsätter. Förrätter på La Vecchia Signora inspirerar, förra besöket öppnade ögonen för riktigt bra mozzarella. Denna gång var det en kalvtartar som imponerade.

Chansen att prova göra egen kalvtartar kom fortare än väntat och på kött av ännu mer spännande form. Ytterlår av älgkalv från Jämtland.

Köttet gjorde ingen besviken och genom lite aktivt sökande hittade vi också inkludera hemligheten till den piemontiska tartaren...muskot.

Recept
700gram halvfrusen älgkalv, innanlår, ytterlår, rulle...
8 msk bra olivolja
1 medelstor citron
1/2 halv riven muskot
salt, vitpeppar

Mal färsen och blanda i ingredienserna och slå färsen 5-10 min med gaffel så den blir lös, lägg upp på tallrik och montera med sallad, parmesan, citron, olja, salt


Carne Cruda på älgkalv - helt enkelt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar