Senaste leveransen kött från Ledinge innehöll en hel del bitar som jag ännu inte lärt mig att direkt koppla till klassiska maträtter. För mitt eget minnes skull följer här en repetition direkt ur hjärnbark. För att fördjupa förståelse måste vi göra en vertikalprovning med Ytterlår/innerlår
Märgpipa/bog-Brasato al Barolo, Pepparrotskött,Peposo Noturno
Ytterlår- Oxrullader, lövbiff,tartar,carpaccio
Innestår-Oxrullader' lövbiff,tartar,carpaccio,saltimbocca,piccata milanese
Fransyska-stek...
Rostbiff-stek...
Tillbaka till kvällens Oxrullader.
Se till att ha lite av Mathias Dahlgrens oxfond i frysen.
Recept:
3dl oxfond
700gram Innerlår
Saltgurka
Sidfläsk
Sv Vinbärsgele
Timjan
Mjölig potatis
Grädde
Skiva låret tunt, banka det med köttyxan, fyll med stavar av saltgurka och sidfläsk, rulla och tandpeta. Stek hårt runt om och slå till fonden, puttra långsamt 1 h under lock tills köttet ordentligt mört. Ta upp rulladerna, späd med grädde och red vid behov försiktigt med smörkula. Veva ner lite gelé i såsen. Servera med pressad potatis och vattlingon.
Ljus lager är att rekommendera, men om vi skall drickas skulle jag satsa på nåt enklare mustigt, typ från Cotes du Rhone.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar