Insta2

söndag 17 mars 2013

Piemonte evening...

...och lite smakkombinationer från Sancerre och Valpolicella.

Ovanligt att inte provlaga rätterna innan man bjuder gäster. Denna kväll
-Brasato al Nebbiolo
-omelett på jordärtskocka med sardellsås

För att säkra upp situationen hade vi försnacks med Chevre och Sancerre, Amarone och Parmesan.

Under kvällen serverades

2003 Capitel S. Eugenio Valpolicella Classico Superiore


2007 Cascina Cucco Barolo "Cerrati"


2010 Domaine de la Villaudière Sancerre

2007 Carema Riserva

2008 Carema Classico

Maten föll väl ut även om brasatoköttet blev lite torrt, knepet är att dränka den i såsen. Rätten upplevs väldigt äkta, enkel,rustik. Bara smaker inget fancy

Jordärstkockan är mäktig och jag ser det mer som en snacks. Bagna Cuda såsen var väldigt populär och trots skarpa sardeller funkade den bra med Caremans lätta karraktär.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar