Tidigare hamnade jag på en grym sushi nära Seaside. Nu hade vi planerat gemensam teammiddag. Eftersom den blev inställd så blev det att jag åt själv. Beppe's Bar & Pizza. Härligt kreddig med en amerikan i baren som gör en nervös genom att fråga " whats up?"
Ungefär halva klientelet pratade engelska, hade bra skäggstubb, drack öl och hade mössa på inomhus. Inget fel med det, men det som var rätt var pizzan och konceptet. Blev direkt inspirerad att räkna på att starta en liknande grej i Stokholm.
Receptet är
Rymlig lokal med sliten karraktär, lite dovt ljus, konst av lokala artists på vägarna,
Bra, billigt, lätt klunkbart vin tänk quercecchio eller kanske ännu enklare. Få viner att välja, några få bra tappöl
5-7 pizzor från Margarita till något mer avancerat, enkel god surdegsbotten,mera tryck i ugnarna, ganska tjocka pizzor som inte kavlas för noggrant
Beställning och betalning vid baren
Några detaljer som skulle lyfta jämfört med Puttes. Parmesan och bröd och olja till alla borden, lite peppercino och kanske nån kompletterande rätt (men vilken?)
Men för 16 euro fick jag mig en fet Margarita och en spritsig Toscana IGT.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar