Insta2

onsdag 17 oktober 2012

Rotsaksråraka med lammkotletter från Åby Gård

Letade på nätet efter en passande rätt till M. Gauls utmärkta Cabernet Sauvigon. Mycket frukt, djup och kanske lite för eldig.

Flaskan pratade om Schmauerbraten (nötstek) och lamm eller vilt. I Berlin passade den utmärkt till kanin.

Hittade de sista lammdelarna ( bortsett från steken som ännu finns) i garagefrysen. Tänkte på kött och potatis i tysk anda men landade i att utnyttja mer av säsongens rotsaker.

Det blev Rösti/råraka på lika delar
Rotselleri,
Kålrot
Potatis
och lite lök

Rev och pressade ut vätska innan salt och peppar. Stek på medelhög värme i 15 min/ sida i olja/smör.

Blanda ihop kryddsmör på persilja, timjan och vitlök

Stek lammkotletter i smör/olja. Vila

Servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar