Testar mat vin kombo. Kanske mer klassiskt med Sancerre sauvignon blanc till chevre, men nu fanns det än syrlig Stoneleigh från Nya Zeeland.
Recept är inspirerat från Systembolagets mat & vin funktion.
Chevre chaud -
Chevre ca 200gr
Honung 1 msk
1dl stekpannerostade pistagenötter
Sallad
Citron-olivolja
Tunna skivor levain
Häll honung över och gratinera ost & bröd på 225 grader i ca 10 min.
Servera med sallad, strö pistagenötter, ringla dressing över.
Hjortfile med potatisgallette
Besökte viltdisken i Hötorgshallen med mål att hitta nåt passande till tryffel och Barolo. Funderade att provlaga Morbergs rådjurssadel med tryferad spetskål, men landade till slut på en späd hjortfile. Ville inte krångla till det en fredagkväll så det blev enklast möjligt. Potatis, grädde, vitlök, kött och tryffel. Dom 3 första ingredienserna ner i ugnsfast stekpanna och in på 250 grader. Kött stektes och östes i 100 gr smör innan tryffel zestades i pannan medan köttet vilade sig i form.
Förnämligt gott, men även små portioner ( <100gr kött/pers ) var väl mycket pga all smör och grädde.
Barolon från Cascina Cucco hade dan till ära en kraftig tryffelkänsla i eftersmaken. Tyvärr inte samma tyngd i vinet som tidigare provningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar