I sommras överraskade grillat sidfläsk med sin utsökta smak och saftighet. Fick gå tillbaks för att komma ihåg hur jag gjort.
Receptet i kort.
Torrubba fläsket med klassiska fläskkryddor, fänkål, timjan, salvia, vitlök, citron, salt, chili, peppar. Låt stå så länge du orkar. Korssnitta svålen och grilla med svålen nedåt, allt för att få ett köttstycke bränt i sina egna lågor. Grilla på och efter 15 min, flytta upp på sekundärvärme, svep i folie och laga i 2h 120grader.
Ta ut, vila, skär.
Dagen till ära provade vi långugnstekt rotselleri. Dvs rot skalad och svept i folie och lagad 2h 150 grader. Den trendiga roten blev helt utklassad av gammal hederlig rotsaksgratäng. Skär lika delar potatis fast, rotselleri, palsternacka, kålrot, jordärtskocka. På med salt och täck med grädde. Grädda 225grader tills ordentligt brun.
Till maten ett syrligt mallorcavin för 7 euro som passade lika bra som en tamare Spätburgunder från Freidrich Becker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar