ADHD-barnet Bearnaise. Problemet stavas alltid för varmt. Fingret är en mkt bra riktmätare, är det lite för varmt för att bada i så avbryt direkt.
Angående vin och Bearnaise, Cotes de Rhone Village på Cinsault, Grenache och Syrah funkade utmärkt till bearnaisen. Lite syra i vinet kunde bita emot såsen.
Recept bearnaise
Zesta 1 schalottenlök
Koka med 1 msk dragon 2 msk vitvinsvinäger 2 msk vatten, tills bara lite vätska återstår
Smällt 120gr smör vilket blir 1.5 dl smörvätska
Vispa upp 1 äggula med vinäger, löken, dragonen i en kastrul som står på lägsta induktionsvärmen
Tillsätt smöret när det är lite mer än fingervarmt. Vispa och känn med fingret, totalt skall det upp i 50grader, kan behövas tas upp på 2an på induktionen...Låt ligga kvar i kastrullen när du är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar