Gruyere eller Comté är gott i smält tillstånd. Efter brödra 2011 åt vi på Le Rouge Bar där det serverades en toppenburgare med Gruyere ( eller var det C?).
Strax före jul 2011 åt jag och Karin på Matbaren. Den kvällen serverades en numera klassisk rätt, som till en början kopierades på Nyår. Burgare på Wagueykött med Comté(eller var det G?) och färsk hyvlad tryffel. Troligtvis var det på bröd från Kringelpit.
Den sjukt goda burgaren signerad MD, jag tror vi sa "detta är de godaste burgaren nånsin", ledde in till denna rätt. I princip är det burgaren fast utan sallad och kött.
Recept.
Smörstek i tryffel och smör i tunna skivor Levang
Lägg på en tjock skiva Comté och in i ungnen på 150 Celsius
Ta ut innan osten är helt smällt, lite mjuk ska den va
Zesta massa färsk tryffel och avsluta med några salt flingor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar