Insta2

måndag 26 november 2012

Hjortcarpaccio och tryffelvinigraitte

Finns det ingen rättstavning i bloggerappen?

Hjortcarpaccio fick vi på yarpstouren i Berlin, då med klassisk ruccola, parmesan och citron. Nu är det tryffelsäsong och därav en ny tolkning.

Hjorbiffen kommer från HGs jakt i Sörmland. Tryffeln från Gotland och tryffelvinigretten från Matthias Dahlgrens recept i hans första Bon Lloc kokbok.

Skiva hjorten i fryst tillstånd i skärmaskin till tunna tunna skivor. Lägg åt sida med några saltflingor.

Tryffelvinigraitte
Stek 2 små eller 1 jättelitencharlottenlök försiktigt i smör
Blanda 1dl rapsolja, 2msk vitvinnsvinäger, 2msk riven tryffel och salt peppar
Tillsätt löken när den svalnat och låt blandningen vila.

Droppa vinigraitte över köttet och hyvla parmesan och tryffel.

Sen en saftig amerikansk Shiraz från Gs vinkällare. Vinet är mer ett zipvin än matvin. Vinet är gott, mycket smak men när maten läggs till händer inget speciellt. Vi provade även en dagsgammal nebbilo langhe Cascina Barrichi 2007. Det vinet är inte jätteroligt utan mat. En tydlig tobakskaraktär kom fram efter jämnförelse med Shirazen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar